Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с парното

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с парното

Искам да попитам ако някой може да помогне , значи не духа изобщо явно перката не се варти, като сам в движение духва леко топло и след малко изписва "Air condition is faulty , please contact workshop" ходих на маистор - казва мотора на вентилатора най-вероятно... вътре в купето бил иска да ми сваля цялото табло долу.... и аз си запалих колата и си тръгнах. доколкото чета из форума оставам с впечатление че е някаде отвън до чистачките?

там е, в дясно под кората
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

При теб работил ли е този вентилатор? Ако да, то непосредствено преди да спре да работи имало ли е мирис на изгоряло в купето? Провери ли бушона и релето му? Намират се под пластмасата между чистачките.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Не бързай да сваляш таблото.Отпред между чистачките има един капак.Развиваш 4-те болтчета и провери 30А бушон.Най в дясно мисля, че беше по спомени като стоиш срещу колата.И да изглежда здрав все пак пробвай да го смениш.И аз имах същия проблем.При мен бушона бе леко нагорял.Чак като се загледах видях леко разтопената пластмаса около крачетата и го смених и от тогава да не казвам голяма дума няма този проблем.

Comment

Първоначално публикувано от mitkomeg Покажи съобщение
          Не бързай да сваляш таблото.Отпред между чистачките има един капак.Развиваш 4-те болтчета и провери 30А бушон.Най в дясно мисля, че беше по спомени като стоиш срещу колата.И да изглежда здрав все пак пробвай да го смениш.И аз имах същия проблем.При мен бушона бе леко нагорял.Чак като се загледах видях леко разтопената пластмаса около крачетата и го смених и от тогава да не казвам голяма дума няма този проблем.
          смених бушона беше изгорял.ама не знам кое му е релето да сменя и него.за да сменя вентилатора трябва ли да ми смаква таблото или е навън под кората на чистачките

Comment

До вентилатора се стига откъм двигателния отсек. Таблото не трябва да се сваля. Релето е до предпазителя.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              До вентилатора се стига откъм двигателния отсек. Таблото не трябва да се сваля. Релето е до предпазителя.
              ок мерси ще опитам да сменя и това реле с ново да проверя има ли ефект но сякаш намирисва на бакелит като се раздвижи въздуха докато съм в движение докато сам в движение.

Comment

Първоначално публикувано от Borislav123 Покажи съобщение
                ок мерси ще опитам да сменя и това реле с ново да проверя има ли ефект но сякаш намирисва на бакелит като се раздвижи въздуха докато съм в движение докато сам в движение.
                Щом има съмнения, че е изгорял мотора, не се занимавай да търсиш ново реле, а извади старото и имитирай контакта, който комутира захранватето на вентилатора му с един проводник, като дадеш накъсо изводи 30 и 87:

Ако започне да мирише на изгоряло или изгори 60 - амперовият предпазител, се ориентирай към смяната на мотора.
                Last edited by ecotronic; d.m.y г., 16:39.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Щом има съмнения, че е изгорял мотора, не се занимавай да търсиш ново реле, а извади старото и имитирай контакта, който комутира захранватето на вентилатора му с един проводник, като дадеш накъсо изводи 30 и 87:

Ако започне да мирише на изгоряло или изгори 60 - амперовият предпазител, се ориентирай към смяната на мотора.
                  ами аз не съм много сигурен кое е релето най-краиното от страната на волана или от другата страна ако сам сиг кое е мога да пробвам

Comment

Working...
                  X